2015-03-17

Święta Wielkanocne z Rodzinna w Zamku Gniew

2 Noclegi w komfortowych pokojach Hotelu Zamek Gniew
Tradycyjne Śniadanie Wielkanocne - specjanie przygotowane przez szefa kuchni
Świąteczne obiadokolacje w formie bufetu w restauracji hotelowej
Rodzinna atmosfera, profesjonalna obsługa i wyśmienita kuchnia Hotelu Zamek Gniew sprawią, że święta spędzone w naszym obiekcie pozostawią Państwu niezapomniane wrażenia.... Zasmakujcie ducha historii i przeżyjcie ten czas Świąt Wielkiej Nocy w naszym Hotelu z dala od zgiełku wielkich miast

POWOŁAJ SIĘ NA GIFUK.PL A UZYSKASZ 3% ZNIŻKI

W pakiecie świątecznym:

  • 2 Noclegi w komfortowych pokojach Hotelu Zamek Gniew
  • Tradycyjne Śniadanie Wielkanocne - specjanie przygotowane przez szefa kuchni
  • 2 Świąteczne obiadokolacje w formie bufetu w restauracji hotelowej
  • Przygotowywanie ozdób wielkanocnych i koszyczków ze święconką ( możliwość nabycia koszyków w hotelu )
  • Warsztaty kulinarne z szefem Kuchni
  • Przejażdżki powozem ulicami Starego Miasta
  • Spacer po Zamku przy blasku pochodni
  • Widowisko multimedialne „Wakacje z jajami”
  • „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczno - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka, moc ducha i sprawność ciała krzepiąca, dla kilku zastępów w Zamku Gniew czyniona.
  • 15% rabat na zabiegi w SPA & Wellness
  • 50% rabat na korzystanie z sauny i jacuzzi
  • Ponadto do dyspozycji Gości:
  • Nordic walking, Kącik zabaw; dla najmłodszych dostępny codziennie w godzinach od 9.00 do 20.00, Wycieczki rowerowe malowniczymi szlakami obfitującymi w atrakcje przyrodnicze i kulturowe terenu gminy Gniew,
  • Na życzenie Gości zapewniamy: łóżeczko dla dziecka, dodatkową pościel, przewijak, krzesełko do karmienia.

Cena pakietu (2 noclegi)
Osoba dorosła* - 640 pln
Dziecko (6-12 lat)** - 275 pln
Dziecko do lat 5 - gratis
Dopłata do apartamentu - 100 pln / osoba

* - pobyt w pokoju typu standard
** - pobyt w pokoju rodziców

Istnieje możliwość przedłużenia pobytu (nocleg ze śniadaniem i obiadokolacją) w cenie specjalnej:
Osoba dorosła* - 140 pln
Dziecko (6-12 lat)** - 60 pln

Czworonożni przyjaciele ( pies ) mile widziani - opłata 50 pln /dzień


Program Pobytu Wielkanocnego

Sobota

  • Przygotowywanie ozdób oraz koszyczków wielkanocnych
  • Wspólne gotowanie i pokaz kulinarny w wykonaniu Szefa Kuchni
  • Poświęcenie potraw w Kaplicy Zamkowej ( możliwość zakupienia koszyczka wielkanocnego)
  • Przejażdżki powozem po Starym Mieście
  • Świąteczna obiadokolacja w formie bufetu w restauracji hotelowej
  • Nocny spacer z pochodniami po Zamku ( 2 grupy spotkanie na dziedzińcu zamkowym)

Niedziela

  •  Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Tradycyjne Śniadanie Wielkanocne
  •  „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczno - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka, moc ducha i sprawność ciała krzepiąca, dla kilku zastępów w Zamku Gniew czyniona.
  • Świąteczne ognisko z pieczonym prosiakiem, żurem świątecznym oraz z pieczeniem kiełbasek
  • Widowisko Multimedialne „Wakacje z Jajami”
  • Świąteczna obiadokolacja w formie bufetu w restauracji hotelowej

Poniedziałek
Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Tradycyjne Śniadanie Świąteczne
Śniadanie Wielkanocne

Bufet Ciepły:

  • Żur na białej kiełbasie z chrzanem
  • Biała kiełbasa smażona z cebulą podlana białym winem
  • Biała kiełbasa wędzona
  • Bigos myśliwski
  • Placki ziemniaczane podane z pastą twarogową i jajem sadzonym
  • Jajka sadzone na toście z bekonem
  • Z wędzarni zamkowej:
  • Półgęsek wędzony z zamkowej wędzarni
  • Schab wędzony, marynowany w palonych warzywach
  • Boczek wędzony nacierany czosnkiem i majerankiem
  • Wędzona pierś z indyka w miodowej glazurze
  • Rolada z łopatkami szpikowana, słoniną nacieraną czosnkiem
  • Rozbef wołowy wędzony

Bufet zimny:

  • Udziec wieprzowy szpikowany goździkami i glazurowany miodem
  • Indyk pieczony podany z sosem żurawinowo - winnym
  • Pasztet wieprzowy z polędwiczkami z jelenia
  • Pasztet z dziczyzny z borowikami
  • Pasztet z gęsiny z pistacjami
  • Pasztet z dzikiego ptactwa z żurawiną otulany słoniną w ziołowej otoczce
  • Schab nadziewany morelą w miodzie
  • Karczek nadziewany śliwką i marynowany w majeranku
  • Rolada z boczku z jajem, nacierana grubo mielonymi ziołami i pieprzem
  • Rolada z boczku nadziewana wędzoną śliwką i mięsem mielonym
  • Jaja faszerowane wędzonym pstrągiem
  • Jaja faszerowane pastą szczypiorkową
  • Jaja w zalewie octowej
  • Galareta z szynką i jajem
  • Ozory w galarecie
  • Sałatka jarzynowa w szynce konserwowej
  • Sałatka z jajem przepiórczym
  • Sałatka śledziowa z buraczkami w occie malinowym
  • Matias nadziewany sałatką z sosem majonezowym
  • Matias w sosie musztardowo-miodowym z gorczycą
  • Matias w oleju z cebulą i jajkiem
  • Twaróg cięty
  • Pasty twarogowe
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
  • Sery żółte
  • Dżemy, miody
  • Jogurty, płatki, mleko
  • Marynaty / sałaty / oliwy / cięte świeże pieczywo mieszane
  • Sos – ćwikła z chrzanem/ chrzan z e śmietaną/ chrzan, musztarda/ musztarda z gorczycą / ketchup, majonez, sos tatarski

CENNIK, DODATKOWE INFORMACJI - SPRAWDŹ

Newsletter Gufik

Zapisz się do naszego newslettera jeśli chcesz otrzymywać nowości.
Wysyłając formularz, akceptujesz politykę prywatności.

Strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Szczegóły znajdziesz w Polityce prywatności

Zrozumiałem