Ogólne informacje
Zapraszamy Państwa do położonego na pograniczy Mazur i Kurpi Tusinka. W niewielkiej miejscowości Rozogi przy jednej z tras dojazdowych na Mazury, znajduje się otoczony z jednej strony Puszczą Kurpiowską a drugiej Piską - Zajazd Tusinek. Okoliczne lasy obfitujące z jagody, maliny i grzyby, czyste powietrze, domowa atmosfera i tradycyjne jedzenie, umożliwią Państwu i Państwa pociechom udany odpoczynek.
Część noclegowa, to 13 pokoi z pełnym węzłem sanitarnym, umożliwiającym przenocowanie 35 osób.
Dla dzieci
łóżeczka dziecięce bezpłatnie, wanienka dziecięca bezpłatnie, krzesełka do karmienia, zabezpieczenia gniazdek elektrycznych, foteliki rowerowe bezpłatnie, miejsce na wózki dziecięce, ogród, plac zabaw, piaskownica, zjeżdżalnia, huśtawki, piłki, zabawki do piasku, boisko do siatkówki, świetlica z opieką, kącik zabaw dla dzieci, zabawki dla dzieci, możliwość kontaktu ze zwierzętami gospodarskimi, jazda konna odpłatnie, organizacja zajęć dla dzieci
Spa i relaks
Latem pod skrzydłami wykwalifikowanych w zakresie wychowania przedszkolnego, pedagogiki i edukacji wczesnoszkolnej pań opiekunek (2 razy dziennie po 3 godziny zajęć), maluchy spędzają czas na świeżym powietrzu, wśród zieleni, uczestnicząc w podchodach, budując szałasy, lepiąc pierogi, dojąc kozy, zbierając warzywa w ogrodzie, poznając ginące zawody czy jeżdżąc na konikach polskich. A przy gorszej pogodzie wycinają, malują, lepią z masy solnej, szaleją i świetnie się bawią.W tym czasie Mamy (Rodzice lub Dziadkowie) mogą spędzać czas aktywnie lub po prostu odpoczywać.
Jedzenie i picie
Zajazd Tusinek, to nie tylko część noclegowa, ale znajdująca się przy drodze restauracja (członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla) ze sklepem farmerskim (gdzie można kupić produkty pochodzące z naszego gospodarstwa i współpracujących firm – wędliny, miody, chleby, zioła czy ciasta).
Ważną częścią Tusinka jest gospodarstwo zajmujące się hodowlą kóz i krów od których pozyskiwane mleko przerabiamy we własnej przetwórni. Uzyskujemy w taki sposób tradycyjne zsiadłe mleko, sery twarogowe i dojrzewające, jogurt i inne produkty.
W wydzielonej części gospodarstwa mamy duży ogród warzywny z pięcioma tunelami foliowymi. Wszystkie warzywa hodowane są wyłącznie na oborniku. Tak uprawiane warzywa są podstawą przygotowywanych przez naszą kuchnie domowych, tradycyjnych posiłków. Dopełnieniem jest ogród ziołowy.