- Kawiarnia
- Zwiedzanie miast
Nasza kawiarnia powstała z miłości do Sadyby, która gdzieś zapomniana prosiła się o swoje miejsce na kulinarnej mapie Warszawy oraz z pasji do gotowania i Skandynawii. Kraju ładu, porządku i wszechobecnej ekologii. Królestwa rowerów i pięknego designu, pięknych bajek i niezwykłej poezji. Jako rodzina polsko-duńska chcieliśmy stworzyć w Warszawie swoją własną, małą Kopenhagę.
Menu zgodnie ze sztuką duńskiej kuchni jest sezonowe i oparte na naturalnych składnikach. Królują w niej ryby: łosoś, śledź i makrela. Podstawą wielu dań skandynawskich są także ziemniaki, bez których żaden mieszkaniec północy nie wyobraża sobie życia oraz konserwowane warzywa, takie jak kapusta czy ogórki, często marynowane na słodko. Najbardziej popularne w Danii są smorrebrod czyli „chleb posmarowany masłem” z bardzo ciekawymi dodatkami z marynowaną wieprzowiną, łososiem, duńskim bekonem.
Ten obiekt nie posiada jeszcze ofert specjalnych.
Strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Szczegóły znajdziesz w Polityce prywatności
Zrozumiałem