2 Noclegi w komfortowych pokojach Hotelu Zamek Gniew
Tradycyjne Śniadanie Wielkanocne - specjanie przygotowane przez szefa kuchni
Świąteczne obiadokolacje w formie bufetu w restauracji hotelowej
Rodzinna atmosfera, profesjonalna obsługa i wyśmienita kuchnia Hotelu Zamek Gniew sprawią, że święta spędzone w naszym obiekcie pozostawią Państwu niezapomniane wrażenia.... Zasmakujcie ducha historii i przeżyjcie ten czas Świąt Wielkiej Nocy w naszym Hotelu z dala od zgiełku wielkich miast
POWOŁAJ SIĘ NA GIFUK.PL A UZYSKASZ 3% ZNIŻKI
W pakiecie świątecznym:
- 2 Noclegi w komfortowych pokojach Hotelu Zamek Gniew
- Tradycyjne Śniadanie Wielkanocne - specjanie przygotowane przez szefa kuchni
- 2 Świąteczne obiadokolacje w formie bufetu w restauracji hotelowej
- Przygotowywanie ozdób wielkanocnych i koszyczków ze święconką ( możliwość nabycia koszyków w hotelu )
- Warsztaty kulinarne z szefem Kuchni
- Przejażdżki powozem ulicami Starego Miasta
- Spacer po Zamku przy blasku pochodni
- Widowisko multimedialne „Wakacje z jajami”
- „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczno - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka, moc ducha i sprawność ciała krzepiąca, dla kilku zastępów w Zamku Gniew czyniona.
- 15% rabat na zabiegi w SPA & Wellness
- 50% rabat na korzystanie z sauny i jacuzzi
- Ponadto do dyspozycji Gości:
- Nordic walking, Kącik zabaw; dla najmłodszych dostępny codziennie w godzinach od 9.00 do 20.00, Wycieczki rowerowe malowniczymi szlakami obfitującymi w atrakcje przyrodnicze i kulturowe terenu gminy Gniew,
- Na życzenie Gości zapewniamy: łóżeczko dla dziecka, dodatkową pościel, przewijak, krzesełko do karmienia.
Cena pakietu (2 noclegi)
Osoba dorosła* - 640 pln
Dziecko (6-12 lat)** - 275 pln
Dziecko do lat 5 - gratis
Dopłata do apartamentu - 100 pln / osoba
* - pobyt w pokoju typu standard
** - pobyt w pokoju rodziców
Istnieje możliwość przedłużenia pobytu (nocleg ze śniadaniem i obiadokolacją) w cenie specjalnej:
Osoba dorosła* - 140 pln
Dziecko (6-12 lat)** - 60 pln
Czworonożni przyjaciele ( pies ) mile widziani - opłata 50 pln /dzień
Program Pobytu Wielkanocnego
Sobota
- Przygotowywanie ozdób oraz koszyczków wielkanocnych
- Wspólne gotowanie i pokaz kulinarny w wykonaniu Szefa Kuchni
- Poświęcenie potraw w Kaplicy Zamkowej ( możliwość zakupienia koszyczka wielkanocnego)
- Przejażdżki powozem po Starym Mieście
- Świąteczna obiadokolacja w formie bufetu w restauracji hotelowej
- Nocny spacer z pochodniami po Zamku ( 2 grupy spotkanie na dziedzińcu zamkowym)
Niedziela
- Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Tradycyjne Śniadanie Wielkanocne
- „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczno - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka, moc ducha i sprawność ciała krzepiąca, dla kilku zastępów w Zamku Gniew czyniona.
- Świąteczne ognisko z pieczonym prosiakiem, żurem świątecznym oraz z pieczeniem kiełbasek
- Widowisko Multimedialne „Wakacje z Jajami”
- Świąteczna obiadokolacja w formie bufetu w restauracji hotelowej
Poniedziałek
Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Tradycyjne Śniadanie Świąteczne
Śniadanie Wielkanocne
Bufet Ciepły:
- Żur na białej kiełbasie z chrzanem
- Biała kiełbasa smażona z cebulą podlana białym winem
- Biała kiełbasa wędzona
- Bigos myśliwski
- Placki ziemniaczane podane z pastą twarogową i jajem sadzonym
- Jajka sadzone na toście z bekonem
- Z wędzarni zamkowej:
- Półgęsek wędzony z zamkowej wędzarni
- Schab wędzony, marynowany w palonych warzywach
- Boczek wędzony nacierany czosnkiem i majerankiem
- Wędzona pierś z indyka w miodowej glazurze
- Rolada z łopatkami szpikowana, słoniną nacieraną czosnkiem
- Rozbef wołowy wędzony
Bufet zimny:
- Udziec wieprzowy szpikowany goździkami i glazurowany miodem
- Indyk pieczony podany z sosem żurawinowo - winnym
- Pasztet wieprzowy z polędwiczkami z jelenia
- Pasztet z dziczyzny z borowikami
- Pasztet z gęsiny z pistacjami
- Pasztet z dzikiego ptactwa z żurawiną otulany słoniną w ziołowej otoczce
- Schab nadziewany morelą w miodzie
- Karczek nadziewany śliwką i marynowany w majeranku
- Rolada z boczku z jajem, nacierana grubo mielonymi ziołami i pieprzem
- Rolada z boczku nadziewana wędzoną śliwką i mięsem mielonym
- Jaja faszerowane wędzonym pstrągiem
- Jaja faszerowane pastą szczypiorkową
- Jaja w zalewie octowej
- Galareta z szynką i jajem
- Ozory w galarecie
- Sałatka jarzynowa w szynce konserwowej
- Sałatka z jajem przepiórczym
- Sałatka śledziowa z buraczkami w occie malinowym
- Matias nadziewany sałatką z sosem majonezowym
- Matias w sosie musztardowo-miodowym z gorczycą
- Matias w oleju z cebulą i jajkiem
- Twaróg cięty
- Pasty twarogowe
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
- Sery żółte
- Dżemy, miody
- Jogurty, płatki, mleko
- Marynaty / sałaty / oliwy / cięte świeże pieczywo mieszane
- Sos – ćwikła z chrzanem/ chrzan z e śmietaną/ chrzan, musztarda/ musztarda z gorczycą / ketchup, majonez, sos tatarski
CENNIK, DODATKOWE INFORMACJI - SPRAWDŹ